Kortreiste råvarer – høyreist hovmester på Dr. Holms

Med et stort smil om munnen bærer Eirik Halvorsen (30) fargerike gourmetretter ut til nysgjerrige ganer i restauranten på Dr. Holms. Han serverer velduftende lokale råvarer til sine gjester, inspirert av det franske kjøkken.

SPONSET INNHOLD

Tekst og foto: Dagny PR

Denne dagen er det fjellørret som står på menyen – pyntet med lilla blomster, friske urter, avokadokrem og ovnsbakte rotgrønnsaker. Noe rødt helles i glassene. Det er duket for en matopplevelse!

På ærverdige Dr. Holms har det blitt servert både varm og kald mat helt fra hotellet åpnet i 1909. Her er det levende lys, kunst på veggene og servitører som beveger seg lett mellom bordene. Eirik har jobbet i hotellbransjen de siste åtte årene, og for han har Dr. Holms så langt vært et spennende og annerledes kapittel.

– Det er en felles gnist på kjøkkenet om å skape en profesjonell vinnerkultur. Her har vi bunnsolide folk med stor interesse for faget – enten det handler om kokken eller servitøren.

HOVMESTER: Eirik Halvorsen serverer alt fra 3-retters middag til hjemmelaget hamburgerer i lunsjen. Bon appétit!

Interessen for mat har vært til stede helt siden hovmesteren på Dr. Holms trådte sine barnesko i Sortland i Vesterålen. Allerede som syvåring kunne han diske opp med fløyelsmyk hvit saus.

– Mamma hadde et brennende ønske om å lære oss å lage mat fra bunnen av. Hjemme hos oss brukte vi god tid til å smake på maten. Vi hadde stor tilgang på ferske råvarer, spesielt fra havet. Jeg husker godt en gang jeg spurte bestefaren min om han hadde noe «fersk fesk». Da jeg kom hjem, hang det en 70 -kilos kveite på døra, ler Eirik.

DREAMTEAM: Kokkene Voicu Valentin, Dawid Stanok og Georgio Aleksiej har alt som skal til for å bli blant landets beste på kreativ kokkelering.

FINISH: Voicu Valentin sørger for det lille ekstra som gir store smaksopplevelser.

Eiriks store lidenskap er mat. Råvarer, tilberedning og kunnskap om potensiale som ligger i maten, fascinerer han. For Eirik er mat møter med gjester, forventninger og opplevelser. Og han har store ambisjoner for hotellets fremtid.

– Teamet på kjøkkenet har alt som skal til for å bli ett av landets beste med tanke på kreativ kokkelering. Her får du retter du aldri har smakt tidligere, men med råvarer som du kjenner fra før. Kokkene utvikler seg kontinuerlig og vi har smakinger på kjøkkenet hver dag. Det er veldig lekent og proft. Det holdes stadig kurs i barista, vinsmaking med husets sommelier samt pølsemakerkurs i regi av kjøkkensjefen, smiler Eirik.

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR