En miljøbedrift

Gol Kjøl og Frys er lokalisert i Gol sentrum og dekker primært Hallingdal, men vi drar også lenger for å hjelpe kunder med gode miljøvalg. Sammen bidrar vi til et bedre klima – både lokalt og i en større sammenheng.

SPONSET INNHOLD

Tekst: Knut Erik Jetlund

VIL DU BLI MED PÅ LAGET? Send en søknad til Gol Kjøl og Frys. Blir jobben din, får du mye på kjøpet – i bygdebyene, naturen, høgfjellet, i egen hytte kanskje. Her går de viktigste ferdselsårene mellom øst og vest på veg og jernbane. Vi vil gjerne bidra til at folk flytter til Hallingdal, til arbeidsplass hos oss eller hos andre bedrifter. Her er mange jobbmuligheter for alle i familien.

Ledig stilling som kjøletekniker

Har du har utdanning i kjøle- og varmepumpefaget og kompetanse på selvgående kjøleteknikk, helst også kompetanse på CO2-anlegg? I så fall vil Gol Kjøl og Frys AS gjerne ha deg med på laget. Med en omsetning på over 10 millioner kroner ble 2018 vårt beste år hittil, og vi tror på fortsatt vekst. Da trenger vi en ny medarbeider – like dyktig som de fire vi allerede har på laget. Gol Kjøl og Frys AS er også lærlingbedrift.

Vi tilbyr:
– Konkurransedyktig lønn
– Gode pensjonsordninger
– Egen servicebil
– Godt arbeidsmiljø

Markedsleder i Hallingdal:
Gol Kjøl og Frys AS er F-gass-sertifisert, har Sentral godkjenning klasse 1 og er størst i Hallingdal på tjenester innen kjøl/frys og varmepumper til privat- og næringsmarkedet. Vi er en lokalt eid montørbedrift med god fagkunnskap og fokus på kvalitet. Vi er lett tilgjengelige, løsningsorienterte, leverer driftssikre anlegg og tilbyr service og forebyggende vedlikehold.

Leverer til bedrifter, hus og hytter:
– Varmepumper og aircondition
– Kjøl og frys til husholdninger og næringslivet, også datakjøling

Vi utfører også:
– Vedlikehold av varmepumper
– Temperaturovervåking og varsling
– F-gass service

Send søknaden innen 31. mai til: post@gkof.no. Tiltredelse etter avtale. For eventuelle spørsmål ta kontakt med daglig leder Anders Carlbom, 992 51 680 / anders@gkof.no

Berører miljøet

I kjøle- og fryserom og varmepumper finnes det en gass som heter HFK (hydrofluorkarboner). HFK er en klimapåvirkende drivhusgass som Miljødepartementet har bestemt at skal fjernes.

Nedfasing og forbud
All miljøforskning viser at det forurenses mer enn nødvendig, og HFK er en påvirkbar faktor. For å redusere utslippene av skadelige gasser og hindre global oppvarming må det gjøres tiltak. Nedfasing og forbud mot HFK er ett av tiltakene, og våre naboland er allerede i gang.

Hva skal gjøres?
Fra 2015: Nedfasingen ble satt i gang med store kutt i den disponible mengden HFK i EU. Dette påvirker handelen i Norge, hvor prisoppgangen allerede er merkbar.
Fra 2022: Det blir forbudt med enkelte nyinstallasjoner av kuldemedier, også salg av en del kommersielle kjøle-, fryseskap og varmepumper som benytter HFK.
Fra 2030: Det blir forbudt med nyinstallasjon av en del anlegg, avhengig av kuldemedier som benyttes. Det samme gjelder inngrep i disse.

Berører oss alle
Nedfasingen av HFK vil berøre både deg som bruker og oss som leverandør. Allerede nå merker vi prisøkningen, og den ser ikke ut til å stoppe. Vi kommer ikke utenom denne endringen, og det lønner seg å være forberedt. Vi håper vi kan bidra til at overgangen blir kontrollert, enkel og trygg for kundene våre.

Slik berøres du av tiltaket
Tilgangen til HFK begrenses, prisøkningen for kuldemediet er allerede merkbart og vil stige drastisk etter hvert som nedfasingen tiltar. Etter 1. januar 2020 vil det ikke være mulig å fylle på nye kuldemedier som for eksempel R404A og R507. Til fungerende anlegg med slike kuldemedier som trenger påfyll, må det i en periode brukes midlertidige kuldemedier. Disse vil etterhvert også fases ut, og må dessuten tilpasses hvert enkelt anlegg. Vær oppmerksom på at midlertidige kuldemedier som oftest vil redusere effekten av anlegget.

Det beste rådet vi kan gi deg
Ta kontakt med Gol Kjøl og Frys. Vi hjelper deg trygt gjennom overgangen.

Du finner oss på www.gkof.no

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR