Håndverk og lidenskap på Dr. Holms

Ekte lidenskap kommer i mange forskjellige former. For Tim Vikstrøm handler det i stor grad om hotellfaget og kombinasjonen av mat og drikke.

SPONSET INNHOLD

Tekst: Dagny pr

Etter 20 år i bransjen har han nå funnet drømmehotellet på fjellet. Her gleder han seg til å dele store opplevelser på fat og i glass – for det blir det mange av fremover på Dr. Holms.

Tim kom til Geilo i begynnelsen av november, men han har allerede rukket å sette sitt særpreg på hotellet. Som perfeksjonist til fingerspissene og med en sterk pasjon for yrket sitt, er det mye som har blitt lagt under lupen. Menyer, drikkeutvalg og ikke minst ett par vegger har fått sine justeringer. Som Food and Beverage Manager har han dessuten ansvaret for å holde et høyt nivå på serveringsstaben. De har i regi av Tim allerede deltatt på flere kurs, vin- og matsmaking, samt at han følger opp med individuelle samtaler og motiverer kontinuerlig.

– Dr. Holms har alt. Historien, plasseringen og ikke minst dyktige medarbeidere. Potensialet ligger i hver ansatt og det er min jobb å vekke det til live. Det holder ikke å bare servere, man skal også vite hvorfor man serverer. Hver enkelt skal føle stolthet til faget sitt og det er først da det oppstår magi.

For Tim står selve håndverket i sentrum, men også at det er det lille ekstra som bidrar til en større opplevelse for gjestene. Utsøkt service i hotellbransjen har et navn, nemlig «showmanship». Det handler i stor grad om å invitere gjestene med på en reise og å skape en atmosfære rundt oppholdet som de sent vil glemme.

Dette er en selvskreven regel for Tim og resten av personalet på Dr. Holms. Tim understreker verdien av det å ha en direktør som Håkon Olaus Asmundvaag, som legger alt til rette for å skape denne gode kulturen.

– Som Håkon sier: «Hvis vi kan gjøre det, så skal vi gjøre det». Det er det god service handler om og det er da det er gøy å være på jobb.

– Det skal være en helhetsopplevelse for gjestene alt etter hva de skal spise, hvilken tid det er på året og hvilket selskap det er snakk om.

I vinkjelleren på Dr. Holms er Tim i sitt rette element. Som utdannet sommelier har han et helt spesielt utgangspunkt til å skjønne seg på de hvite og burgunderrøde. Her koser han seg med å sortere lagringsviner, sette på plass nye oppdagelser og børste støvet av perlende drikker som ikke lengre finnes på markedet. Selv om hotellet har som standard å servere god vin i de fleste prisklasser, er det litt ekstra stas å ha noen sjeldenheter med i samlingen.

– Det skal være en helhetsopplevelse for gjestene alt etter hva de skal spise, hvilken tid det er på året og hvilket selskap det er snakk om. Kombinasjonen av god drikke, mat og gjest slutter aldri å fascinere meg, smiler Tim.

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR