Vil du redusere fyringsutgiftene med titusenvis kroner?

Innsparinger på 60 – 80 prosent er faktisk mulig både hjemme og på hytta! Svaret er at du må bytte ut din olje- eller el-baserte fyrkjele og gå over til luft-vann varmepumpe eller bergvarme.

SPONSET INNHOLD

Tekst og foto: Knut Erik Jetlund

– Det er kort mellom høydepunktene, og lett å komme seg rundt til ulike vinteraktiviteter, også har vi en utprega familievennlig stil.

Det er turistsjef Pål K. Medhus som snakker. Etter en hektisk sommer på turistkontoret, er han nå i full gang med å legge fokuset over på vinteren. Han har bare tida og veien, for skisenteret åpner med kunstsnø allerede i slutten av september. Men Geilo er mye mer enn alpinsenteret.

– Vi har langrennsløyper som er av internasjonal toppklasse, vi har alpinanlegg av beste sort, terrengparker, badeland og aktivitetsområder som er tilrettelagt for barn, vi har hundesleder her, og det finnes mulighet til å leie sparkstøtting for hele familien, sier turistsjefen og fortsetter å ramse opp. Etter at Geilo nå også har åpnet en ny klatrehall, og Vestlia utvider med en konferansesal som også skal være sted for både konserter og eventer, har destinasjonen snart alt man kan ønske seg. – Her kan du være i flere dager og ha en veldig variert meny, forteller Medhus.

Hjemme
Skifter du ut din gamle oljebaserte fyrkjele, med en NIBE varmepumpe før 2020, får du i tillegg støtte på opp til 50 000 kroner fra Enova.

På hytta
Har du behov for å få gjort noe med store fyringsutgifter på hytta, er overgang til bergvarme noe du absolutt bør vurdere.

Fyring med fossilt brensel blir forbudt fra 2020
– Hos oss får huseiere med oljefyr, el-kjel og andre kostbare energikilder informasjon om støtteordninger, energisparing, finansiering og andre tiltak som drastisk reduserer kostnadene til oppvarming og tappevann, forteller Anders Carlbom hos Gol Kjøl og Frys.
Anders leder en bedrift som er like gode på pluss og minusgrader. Bedriften har 12 års erfaring og er i front på de beste tekniske løsningene for varmepumper.
– For å finne det beste alternativet for oppvarming i en bolig, er det mange faktorer å ta hensyn til. Vi hjelper til med å gjøre det riktige valget hos hver enkelt hus- eller hytteeier – og tilbyr selvsagt gratis befaring, understreker han.

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR