Bruse hos familien Vedvik Markussen

– Når Pernille, Sandra og Tobias kom hjem fra skolen, kunne jeg like godt gå og lage middag, for da var det ikke lenger plass til meg på nettet, smiler familiefar Egil når han forteller hvordan det var før i tida – den gangen de ikke hadde fiberforbindelse til omverden.

SPONSET INNHOLD

Tekst og foto: Knut Erik Jetlund

Og før i tida, ja, det var før 4. juli 2017. Den dagen ble familien tilkoblet, som den første på boligfeltet Petterbråten i Gol, og fikk internettfart på 300 megabit per sekund både inn og ut av huset.

Plass til alt og alle
– Nå må til og med jeg lære å ikke se på lineær TV. Bortsett fra Dagsrevyen da; det er ikke helt det samme å se nyheter når de ruller og går hele dagen, mener Egil Eide Markussen. Han arbeider på Novema i Flå og har enkelte dager på hjemmekontoret.

Pernille (17), Sandra (16) slapper helst av med film eller serier. Tobias (9) er mest glad i spill – helst online. I snitt bruker de et par timer i døgnet på mobiltelefon, pc, mac, nettbrett og TV. Ikke mer, for skolearbeidet har førsteprioritet. Nå ja, Jonas bruker kanskje litt mer; han har mindre lekser og dermed bedre tid til data, men også håndball, fotball og annen idrett. Niåringen påstår han har tid til det meste.

Med 300 mbit/s har familien dimensjonert såpass at det alltid er plass til alt og alle på et stabilt nett med kapasitet til å vokse i, om de vil. Så nå må ikke Egil lenger avbryte kontorarbeidet før han er ferdig når den yngre garden kommer hjem. Om kona Monica Vedvik fortsatt får ferdig middag når hun kommer hjem fra jobb, sier han ingen ting …

Gir bra Wifi-dekning

Denne må du nok ha, sier Vidar Flesvik og forklarer opplegget for Egil Eide Markussen. Vidar har montert opplegg med Altibox hos familien, som nå skal utvide til fullkomne mottaksforhold på garasjeloftet. Med Altibox Wifi Pluss forsterkes signalet slik at hele familien kan bruke nettet så mye de vil i alle etasjer – samtidig.

– Databruken kommer til å øke med uforminsket fart på grunn av stadig ny anvendelse i tillegg til alt som allerede foregår på nett – snapchat, oversending av videoer, bilder med stadig høgere oppløsning, facetime, smarthouse og alt mulig …., you name it! sier Vidar.

Han og mange andre montører som jobber for Bruse, farter uavlatelig rundt omkring i dalen og monterer i bedrifter, hus og hytter.

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR