Gode på varme

Vil du ha det godt og varmt, skal du ringe Gol Kjøl og Frys. De har fagkunnskap på både pluss- og minusgrader, har mange års erfaring og er i front på de beste tekniske løsningene som er å oppdrive.

SPONSET INNHOLD

Tekst og foto: Knut Erik Jetlund

Mange fordeler

Når du leser dette, er vi kommet noen dager inn i november og fyringssesongen er for lengst i gang. Da er det også betimelig å vurdere anskaffelse av varmepumpe – eller iallfall begynne å planlegge en slik løsning for neste vinter, mener Anders. Det være seg luft-luft eller luft-vann. Kanskje også bergvarme – eller andre energiopptak. Uansett handler det om 30 til 60 prosent reduserte strømutgifter, muligheter for jevn temperatur i hele huset hele døgnet, bedre inneklima og renere miljø.

Bytte ut olje med luft

– Luft-luft varmepumper har vært og er fremdeles det vanligste i Hallingdal, og utviklingen de siste årene har gitt oss nye heftige modeller, forteller Anders som nå også leverer stadig flere luft-vann varmepumper.

– Grunnen er at fyring med mineralolje blir forbudt fra 2020, og mange må skaffe alternativ varmekilde til sentralvarmeanlegget sitt – uten å måtte skifte ut radiatorene. Da er Daikin Altherma HT det beste alternativet, sier han.

– Olje er altså på vei ut som fyringsalternativ. Samtidig er strømpriser og nettleie på vei opp, det vet vi også. Da er det greit med fyring der en putter inn én kilowatt og tar ut tre. Det betyr store innsparinger.

Økonomiske fordeler

Dessuten er det ekstra gledelig at den som skifter ut sin gamle oljebaserte fyrkjele med en luft-vann varmepumpe før 2020, får både økonomisk engangsstøtte og gunstige lånevilkår.

– Enova gir inntil 50 000 kroner i støtte. Sparebank 1 Hallingdal Valdres tilbyr som en av de første bankene, miljølån til null prosent rente. For bedrifter finnes gunstige leasingavtaler. Dette er med andre ord en lønnsom investering på både kort og lang sikt, forteller Anders.

– Det beste av alt er selvsagt at med en to-trinns varmepumpe – Daikin Altherma HT – får du vann på opp til 80°C til radiatorene og 75°C tappevann. Og fyrrommet i kjelleren blir som nytt, rent og pent og kan brukes som tørkerom – eller kanskje et lenge etterlengtet hobbyrom, sier Anders Carlbom og legger til at også Klimanette-anlegg (luftbåren varme) kan fyres med Daikin Altherma HT. Det handler alltid om å finne den beste løsningen ut fra forutsetningen hos hver enkelt kunde – enten det er i bedrift eller bolig.

Kortreiste og dyktige fagfolk

Så når du har lest og tenkt, er neste skritt en samtale med Gol Kjøl og Frys AS. De veileder og hjelper deg med å ta et riktig valg. Selv oppsummerer han det slik:

– Vi har dyktige montører. Vi er en tilstedeværende bedrift med fagkunnskap, god service og kvalitet, liker å møte folk og løse oppgaver – og er lidenskapelig opptatte av tilfredse kunder.

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR


Kanskje du også liker disse?