Tilbring vintersesongen her

Se for deg dette: Du og hele storfamilien reiser på vinterferie. Tenåringsjenta har blitt hekta på klatring, yngstesønnen vil kjøre twintip i parken, mor er mest glad i fatbike, og far er en langrennsentusiast som er ekstremt opptatt av vin. Bestemor og bestefar har et hjerte for kunst, og kunne tenke seg en tur med hundeslede. Hvor reiser man for å kunne tilfredsstille alles behov? Svaret er Geilo.

SPONSET INNHOLD

Tekst: Anne Sem-Jacobsen

– Det er kort mellom høydepunktene, og lett å komme seg rundt til ulike vinteraktiviteter, også har vi en utprega familievennlig stil.

Det er turistsjef Pål K. Medhus som snakker. Etter en hektisk sommer på turistkontoret, er han nå i full gang med å legge fokuset over på vinteren. Han har bare tida og veien, for skisenteret åpner med kunstsnø allerede i slutten av september. Men Geilo er mye mer enn alpinsenteret.

– Vi har langrennsløyper som er av internasjonal toppklasse, vi har alpinanlegg av beste sort, terrengparker, badeland og aktivitetsområder som er tilrettelagt for barn, vi har hundesleder her, og det finnes mulighet til å leie sparkstøtting for hele familien, sier turistsjefen og fortsetter å ramse opp. Etter at Geilo nå også har åpnet en ny klatrehall, og Vestlia utvider med en konferansesal som også skal være sted for både konserter og eventer, har destinasjonen snart alt man kan ønske seg. – Her kan du være i flere dager og ha en veldig variert meny, forteller Medhus.

Samarbeid i fokus

Geilo utvikler seg stadig som destinasjon, og ønsker å tilrettelegge slik at det skal være enkelt for gjestene å være med på det de ønsker.

Og de ulike bedriftene på Geilo har forstått en ting. At aktivitet, skaper aktivitet, og at samarbeid gjør dem sterkere.

– Vi så oss rundt og tenkte at her er det summen av alt, som gjør oss unike. Den totale pakka året rundt, er det som gjør oss spesielle.

Derfor jobbes de nå med et bredere busstilbud, slik at flere kan slippe å skrape is og vente på at bilen skal bli varm.

– Vi samler alle initiativ rundt transport, og koordinerer det og sørger for at ting stemmer. At du kan bli henta på stasjonen og bli kjørt opp til Kikut, at du kan stå opp om morgenen og ta bussen fra omtrent der du bor, og til skianlegget, og hjem igjen om ettermiddagen.

Og denne landsbybusstenkingen er enda et eksempel på at samarbeidet fungerer, og gjør det enda enklere å være gjest i den vakre fjellheimen.

Hytte til hytte til hotell

Over hele Norge har langrennsløypene blitt stadig bedre de siste årene. Og få ting er vel bedre enn å kunne ta en pause, komme inn i varmen, og få servert hjemmelagede vafler på en koselig fjellhytte.

-Tuva, Prestholt og Vestreim er alle tre, kjente klassiske fjellserveringssteder, forteller Medhus. For de som vil lenger, har du Geiteryggen og Iungsdalen. Og har du ikke mulighet til å gå på langrenn, men allikevel vil innom en fjellhytte, så er Storestølen Fjellstugu og Hakkesettstølen også lett tilgjengelig med bil.

I tillegg lanserer de nå også et nytt konsept: Nemlig ”Hytte til hytte til hotell”.

– Da kan du for eksempel starte på Ustaoset, spise lunsj på Prestholt, gå til Vestreim for overnatting, og spise økologisk lam fra gården til middag. Dagen etter kan du gå over til Havsdalen, for så å skli ned til Dr. Holms hotell på spa, og sove der til søndag. Dette er bare en av mange ting som gjør destinasjonen Geilo unik, og absolutt et sted som er verdt å besøke.

– Vi har Den Internasjonale Ismusikkfestivalen, sparkstøtting- VM, alle de ulike terrengparkene, snø fra 30.september, fjellhyttene, nasjonalparken vår, og et fullservice bygdesamfunn som tar vare på gjestene sine.

I sentrum, på Reastaurant Hallingstuene, finner du en av Nord-Europas beste vinkjellere, på Vestlia Resort henger kunst av ypperste klasse på veggene. Geilo har virkelig noe for alle.

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR


Kanskje du også liker disse?