Når Morten Sjemmedal og hans team bygger en hytte, gir de seg ikke før kunden er fornøyd. Selv om hovedgrunnen muligens er at Sjemmedal selv ikke orker å se noen gjøre noe halvgjort.

 

SPONSET INNHOLD

Tekst: Anne Sem-Jacobsen
Foto: Anki Grøthe

Sjemmedal_2015_006

OPPTATT AV KVALITET: Hallingdal-entusiast og hyttebygger Morten Sjemmedal.

Kikut Nord har igjen blitt kledd i hvitt. Det er den tiden på året hvor de første centimeterne med snø har kommet for å bli. Det er akkurat passe kaldt, passe mørkt og veldig stille. En brøytebil snirkler seg mellom de mange hyttene, som står klare til å ta i mot sine gjester, og gi de et etterlengtet avbrekk fra en hektisk hverdag. Og som et lite kunstverk står Skarvetindhytta stolt og ser utover hele Geilo.

– Man føler seg litt liten i det man går inn her, sier Morten Sjemmedal i det han låser opp hyttedøra. Døra er nærmere to og en halv meter høy. Så her kan man enkelt få med seg skiene inn over skulderen etter en lang dag i bakken.

Arealeffektiv

Inne i hytta er det en lun hyttestemning, med store vinduer slik at man har utsikt i nesten alle retninger.

– Du skal ha naturen inn, sier Sjemmedal mens han trekker opp liftgardinene. Det blir lyst og fint, samtidig som den gode hyttefølelsen bevares.

– Denne hytta er bygget slik at man skal få mest ut av arealet, forteller han mens han forklarer videre hvorfor planløsningen er som den er. Når du kommer inn i hytta, går du gjennom en gang og kommer til en liten stue. Her har du soverommene til venstre og stue og kjøkken til høyre. Slik skal du kunne trekke deg tilbake og nyte freden på andre siden av hytta, om det skulle bli ekstra god stemning i stua.

– Det er mange som er opptatt av kvadratmeterne, men det handler mer om å gjøre mest mulig ut av de kvadratmeterne man har, forteller han videre. Og det er tydelig at han brenner for å dette.  Denne hytta er tegnet på bestilling fra Morten Sjemmedal selv. Han ville kunne tilby unike designhytter, i tillegg til de tradisjonelle hyttene. Og alt kan tilpasses kundens behov.

Sjemmedal_2015_005

DEN GODE HYTTEFØLELSEN: Interiørfoto fra hyttemodellen «Skarvetind».

– Vi tar oss av hele byggeprosessen, og er opptatt av kvalitet og forutsigbarhet i hele prosessen.

Og det er tydelig at kvalitet, og det å kunne levere et produkt de er stolte av, står i fokus hos Sjemmedal. Dette henger sammen med at han er en ekte patriot, som er glad i Hallingdal og vil vise dette flotte stedet til så mange som mulig. Hyttene skal holde like høy kvalitet som det flotte området rundt.

Se flere flotte hyttebilder på sjemmedal.no

Design eller skreddersøm?

Det som i dag heter Sjemmedal, ble i 1990 startet som byggefirmaet Morten Sjemmedal. Etter mange års erfaring som byggmester på ulike oppdrag, begynte han i 2003 å satse mer mot hyttemarkedet. De siste ti årene har de ført opp over 80 hytter i øvre Hallingdal, og kan vise til et godt rykte.

– Det er viktig for oss at kunden er fornøyd og har en forutsigbar prosess å forholde seg til, forteller han.

I tillegg til konseptet «Designhytta», fører de også opp tradisjonelle hytter. Med samme moderne standard vel å merke. Og skulle man ville ha en helt unik hytte som ingen andre har, vil deres tredje konsept «Skreddersøm» passe ypperlig.

– Da tar vi med kunden og arkitekten ut på tomta, og lager det de skulle ønske.

En liten biltur rundt på Kikut viser virkelig at Sjemmedal har satt sitt preg på området. Overalt pekes det ut hytter som firmaet har oppført, eller er under oppføring.

– Se der har vi et reinsdyr! Morten Sjemmedal peker på skiltet som viser at det er Sjemmedal som bygger på tomta. Skiltet er i en herlig grønnfarge, med Sjemmedals logo og bilde av et reinsdyr som preger halve skiltet.

– Det er ikke så vanlig det? Han smiler og er tydelig fornøyd med deres visuelle profil, som han også har lagt ned mye tid i.

For det skal være kvalitet i absolutt alle ledd. Og undertittelen til Sjemmedal kunne ikke være mer treffende: «Stolt hyttebygger i Hallingdal».

Sjemmedal_2015_010

ULIKE KONSEPT: Denne designhytta som står på Solhovda på Geilo har fått navnet «Skagsnebb» og er tegnet av Vårdal Arkitekter.

 

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR


Sjemmedal logo