På Nesbyen finnes det mange skjulte skatter. Og en av de flotteste ligger ved Nesbyen Alpinsenter.

SPONSET INNHOLD

Tekst: Anne Sem-Jacobsen
Foto: Anki Grøthe

Du har kanskje kjørt forbi Nesbyen og registrert at de har en bensinstasjon, og rapportert hjem hvor mange grader som vises der denne dagen. Nesbyen er kjent for å sette varmerekord, og kan skilte med hele 35,6 grader på sitt varmeste. Men bak denne bensinstasjonen ligger et koselig lite sentrum, omgitt av flott natur og et knippe driftige grunneiere som nå har gått sammen for å gjøre Nesfjellet tilgjengelig  og godt tilrettelagt for både vinter- og sommeropplevelser.

    – Det beste med dette området, er at du har gangavstand til alt fjellet byr på, forteller megler Knut Erik Schjøtt fra Privatmegleren. Nå for tiden holder han på med prosjektet Fjellandsbyen, som er et hytteområde med tilknytning til Nesbyen Alpinsenter.

   – Om vinteren kan du ta på skiene på hytta og skli rett ned i alpinanlegget, eller ut i langrennsløypene, forteller han. Og løypenettet her er koblet sammen med hele Hallingdal. Om du vil på langtur, kan du gå hele veien ned til Flå eller opp til Geilo.

skitur

Løypenettet i Hallingdal er enormt, og du kan gå sammenhengende i løyper helt fra Flå til Geilo.

    – Noe av det beste med dette området, er at du har tilgang på løyper uansett vær, forteller han videre. Er det mye vind kan du gå rett ut på trikkeskinner i den lune skogen. Vil du opp i høyden, er du der etter en liten tur i skitrekket. Om du ikke vil få opp pulsen og gå for egen maskin da.

    – Hyttene vi nå har for salg, har nesten blitt revet bort, forteller Schjøtt. Hele 13 av de 25 hyttene som ligger ute til salgs, er nå solgt.

Småbarnsfamilier

Stadig flere familier finner veien til Fjellandsbyen. Og det er det mange grunner til. Med et stadig større aktivitetstilbud, er det enkelt å aktivisere både store og små, sommer som vinter.

   – I høytidene skjer det mye på skistua, forteller megleren videre. Alt fra oppsetningen av Jul med Prøysen, gløgg og pepperkaker i romjulen, til ansiktsmaling og leting etter påskeegg i påsken.

Om sommeren kan du sykle, gå turer, fiske og ikke minst avkjøle deg i mange fine, klare fjellvann. Noe som kan bli nødvendig på et sted som er kjent for varmerekorder.

   – Og golfbanen er bare et golfslag unna pleier vi å si, legger Schjøtt til og smiler.

Kortreist mat

Å reise på hytta kan ofte være mye jobb for en helg. Hytta må varmes opp, veien skal måkes og mat skal handles inn. Dette har utbyggerne tenkt på.

   – Vi samarbeider med klarhytte.no og Hallingdal Lokalmatsenter, forteller Edda Bøhn hos Nesbyen Fjellandsby. I vinter tilbys det matkasser som inneholder blant annet tapasboller av kje fra Ål, gryterett fra kastratokser på Golsfjellet og elg- entrecote. Elgen er selvsagt skutt nærmest rundt svingen i
Rukkedalen!

Trivsel

De ansatte ved Nesbyen Alpinsenter, privatmeglerne ved Fjellandsbyen og grunneierne jobber alle sammen mot et felles mål: De vil gjøre dette til et hyggelig sted å være, og det skal være for alle. Og med det gode samarbeidet de har, er dette virkelig et område i vekst. Nye snøkanoner er på plass for å sikre alpinsesongen, ny skiheis og nedfart er på trappene, og til sommeren lages flere sykkelløyper og turstier så enda flere får brukt området og de fantastiske fjellene rundt.

logo-Nesbyen-Fjellandsby

 • Priser fra kr. 2 390 000,- til kr. 2 990 000,-
 • Størrelse fra Bra 62 kvm. til 101 kvm
 • Alle hyttene har storslagen utsikt og gode solforhold
 • Egen eiet tomt
 • Direkte ski inn til alpint og langrenn
 • Leveres nøkkelferdig med gode kvaliteter

Privat Megleren Hallingdal1

 • Privatmegleren har kontorer på Nesbyen, Gol og Geilo.
 • Vi er 4 Eiendomsmeglere/meglere og 2 Eiendomsmeglerfullmektiger.
 • Disse har til sammen 56 års meglererfaring.
 • Allsidig erfaring fra  bolig, fritidsbolig, prosjektmegling, landbruk og næring.
 • Bred lokalkunnskap i Hallingdal og Numedal, og stor markedskompetanse.
 • Vi har en stor kundedatabase og gode kundereferanser.

 

 

alpinsenteret

Nesbyen Alpinsenter har nye snøkanoner, og er klare for å gi deg en lang og god sesong.

 

Stue bilde

Her kan du slappe av, finne roen og nyte utsikten.

 

spisestue

Rundt spisebordet kan familien samle seg, og sammen lage gode minner foran peisen.

SKREVET PÅ OPPDRAG FOR


Privat Megleren Hallingdal1